Dear Laila (Palestine) – AAF

Type: Interactive Installation 
Language: Arabic and English
Duration: 15 minutes
Every 15 mins, 1 person at a time
**Arab World

Thursday 27 October to Sunday 30 October
12:00 PM - 10:00 PM
Violette Rooftop

Forgotten as if You Never Were (Egypt) – AAF

Type: Photography Exhibition
By: Hana Gamal

A personal and intimate exploration of loss, love, and memory – the perpetual internal struggle

Thursday 27 October to Sunday 30 October
6:00 PM - 10:00 PM
Shourbagy Rooftop

Anchoring (Egypt) – AAF

Type: Contemporary Dance
Duration: 50 minutes

This piece attempts to reclaim the body as a subject of political and social

  • Thursday 27 October - 7:00 PM to 7:50 PM - Rawabet Art Space
  • Friday 28 October - 7:00 PM to 7:50 PM - Rawabet Art Space

Tarakeeb (France/Egypt) – AAF

Type: Shadow Puppetry
By: Compagnie Hékau
Duration: 40 minutes
**Arab World Premiere 

“Tarakeeb exudes an indefinable nostalgia; a homesickness

  • Thursday 27 October - 8:00 PM to 8:40 PM - Falaki Theater
  • Friday 28 October - 8:00 PM to 8:40 PM - Falaki Theater

Losing it (Palestine) – AAF

Type: Dance performance
By: Samaa Wakim & Samar Haddad King
Duration: 40 minutes

A quest to find balance amidst the

  • Thursday 27 October - 8:30 PM to 9:10 PM - Rawabet Art Space
  • Friday 28 October - 8:30 PM to 9:10 PM - Rawabet Art Space

NO MERCY (Egypt) – AAF

Type: Dance
Created by: Nasa4Nasa
Duration: 40 minutes

Nasa4Nasa will lure you in, disarm you, and in the process unravel

  • Thursday 27 October - 10:00 PM to 10:40 PM - Rawabet Art Space
  • Friday 28 October - 10:00 PM to 10:40 PM - Rawabet Art Space

ISPA Talk Series (International) | Day 1 | AAF

The International Society for the Performing Arts (ISPA) is a global association of more than 500 arts management leaders from

  • Friday 28 October - 10:00 AM to 1:00 PM - Oriental Hall, Tahrir Cultural Center

ISPA Talk Series (International) | Day 2 | AAF

The International Society for the Performing Arts (ISPA) is a global association of more than 500 arts management leaders from

  • Saturday 29 October - 10:00 AM to 11:15 AM - Oriental Hall, Tahrir Cultural Center

Dance Double Bill (Nafaq 4/Womb) – AAF

Nafaq 4: Extending Further (Egypt)
Type: Contemporary Dance
By & with: Amina Abouelghar & Hanin Tarek
Duration: 20 minutes
**Arab

  • Saturday 29 October - 7:00 PM to 7:20 PM - Rawabet Art Space
  • Sunday 30 October - 7:00 PM to 7:20 PM - Rawabet Art Space

Dance Double Bill (Nafaq 4/Womb) – AAF

Womb (Egypt) – AAF
Type: Dance
By: Shaymaa Shoukry & Ahmed Saleh
Duration: 50 minutes

“We were in water… doing without

  • Saturday 29 October - 8:00 PM to 8:50 PM - Rawabet Art Space
  • Sunday 30 October - 8:00 PM to 8:50 PM - Rawabet Art Space

Untitled 14KM (Morocco)- AAF

Type: Performance, Dance and Documentary Theatre
Duration: 50 mins
Language: English with Arabic Subtitles

**Arab World Premiere

Beyond a shared

  • Saturday 29 October - 8:30 PM to 9:30 PM - Falaki Theatre
  • Sunday 30 October - 8:30 PM to 9:30 PM - Falaki Theatre

Opportunities For Youth In MENA In The Creative & Cultural Industries (International)

Duration: 60 mins   By: DROSOS FOUNDATION  Language:  English with Arabic Translation

As part of its Arab Arts Focus program, D

  • Sunday 30 October - 10:00 AM to 11:00 AM - Oriental Hall, Tahrir Cultural Center

Introduction To Touring In The UK (Egypt/UK)

Duration: 60 mins  By: Orient Productions, Farnham Maltings & The British Council  Language: English with Arabic Translations

There is a

  • Sunday 30 October - 11:30 AM to 12:30 PM - Oriental Hall, Tahrir Cultural Center

Downtown Contemporary Arts Festival (D-CAF) is Egypt’s only international multi-disciplinary contemporary arts festival* that takes place over three weeks in March-April each year, at multiple sites in Downtown Cairo.

Contact us at info@orientproductions.org

Drop Us a Line

Produced By

Developed By Unplugged

loading..